top of page
Zoeken

Vrijwilligers helpen de helden van de Coronacrisis door voeding gratis aan huis te leveren

Hulpverleners, zorgverstrekkers en andere helden die onze maatschappij draaiende houden kunnen vanaf nu de voedingswaren van Voedselteams gratis thuis geleverd krijgen in de regio rond Antwerpen en de zuidrand . Gezonde, lokale, biologische voeding, besteld via de webshop van voedselteams. Alles wordt aan huis geleverd door vrijwilligers die met elektrische deelauto’s van Partago rondrijden. Zo hopen Voedselteams, energiecoöperatie ZuidtrAnt en Partago, de initiatiefnemers van deze actie, een welkome steun te bieden aan de helden van de Coronacrisis.

Voedselteams wil de helden van nu ondersteunen met gezonde en lokale voeding

Voedselteams slaat voor dit project de handen in elkaar met energiecoöperatie ZuidtrAnt en autodeelplatform Partago. Eva Sonck, medewerker bij Voedselteams licht toe: “In deze Coronacrisis zochten we met Voedselteams hoe we hulpverleners en zorgverstrekkers echt kunnen helpen. Want onze samenleving steunt vandaag en de komende periode heel sterk op deze mensen.” Daarom kunnen hulpverleners, zorgverstrekkers en andere helden tijdens de Coronacrisis lokale en gezonde voeding bestellen via Voedselteams en hun bestelling gratis aan huis laten leveren. Zo hoeven ze niet meer bij de supermarkten aan te schuiven. In Gent werd de actie reeds enkele weken geleden gelanceerd. Nu wordt de actie verder uitgebreid om ook de Antwerpse helden te helpen.


Vrijwilligers rijden met de elektrische deelauto’s van Partago, geladen op de zon van ZuidtrAnt

Partago biedt elektrische deelauto’s aan via een smartphone app. In Vlaanderen beheert Partago een 70-tal elektrische voertuigen, inclusief enkele bestelwagens en busjes. Als burgercoöperatie heeft Partago een sterke en groeiende community van 700-tal geëngageerde leden. Maar de Coronacrisis is ook niet gemakkelijk voor de deelautosector. Joachim Jacob, dagelijks bestuurder bij Partago, verduidelijkt: “Sinds de afkondiging van de strengste coronamaatregelen ervaren ook wij een zeer sterke daling in het gebruik van alle deelauto’s. Iedereen blijft thuis, nietwaar? Daarom zochten we actief naar nieuwe samenwerkingen waarbij we onze auto’s nuttig kunnen maken. Vanuit een brainstorm met onze leden ontstond de samenwerking met Voedselteams.” In Mortsel, Boechout en Lint staan er in totaal 5 elektrische deelwagens die binnenkort allemaal geladen worden op de zon. Hiervoor plaatst energiecoöperatie ZuidtrAnt zonnedaken op publieke gebouwen waar de deelwagen staat. Beide organisaties deden een oproep bij hun coöperanten en sympathisanten om als vrijwilliger met de wagens de pakketten te bedelen. Door de elektrische wagens in te zetten, denken we niet alleen aan onze helden maar ook aan de uitdagingen rond de klimaatopwarming en de problematiek van de luchtvervuiling.

Concreet

Ben je een held: ga naar www.voedselteams.be/zorg-voor-helden en geef een week op voorhand je bestelling door. Op donderdagavond wordt jouw bestelling in Antwerpen en de zuidrand geleverd.

Ook jij kan helden helpen!

Wil je zelf ook iets doen om onze helden een hart onder de riem te steken? Om deze actie te doen slagen kan je helpen:

- Fundraising voor de gratis levering van gezonde voeding aan helden: Om de vrijwilligers te kunnen laten rondrijden, lanceert Partago een originele fondsenwerving op hun website. Iedereen kan de vrijwilligers een volle batterij schenken – virtueel - voor €30. De fondsen staan beschikbaar voor de vrijwilligers, die daarmee de Partago deelauto’s kunnen gebruiken voor de thuisleveringen. https://www.partago.be/partagoenvoedselteams_helpen_zorgverleners.html

- Verras een Antwerpse held en plaats een bestelling voor jouw held op www.voedselteams.be/zorg-voor-helden. Dan wordt het gratis bij hem/haar geleverd! Stuur dan wel even een e-mail met het juiste adres van bestemming naar eva@voedselteams.be.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page