top of page

Deelbakfiets

Deelbakfietsen

deelbakfiets1.png

Probleemloos langs de file met kids, boodschappen of leveringen

 

Sinds 2022 staat er in Boechout en Mortsel een elektrische deelbakfiets in een “solar share hub”. Dit is een veilige fietsenstalling waarin de fiets “off grid” oplaadt via de zonnepanelen op het dak en een stationaire batterij, een uniek concept van energiecoöperatie ZuidtrAnt.

 

Je reserveert hem snel en eenvoudig via de mobiele app van Partago of Coopstroom, waarmee je trouwens ook de elektrische deelwagens in de zuidrand kan gebruiken. Met die app kan je vervolgens ook de fiets ontgrendelen. Heb je de fiets niet meer nodig, dan breng je hem terug naar de fietsenstalling.

 

De bakfiets is ideaal om boodschappen te doen of om een uitstapje met de kinderen te maken. Ook lokale ondernemers kunnen deze bakfiets gebruiken om aan huis leveringen te doen, zonder tijdsverlies in de file.

 

Dit concept kon gerealiseerd worden door het DeeldeZon project. Een Europees interreg project waar energiecoöperatie ZuidtrAnt zonnedaken en elektrische deelmobiliteit op elkaar probeert af te stemmen. Dankzij extra steun van de Provincie Antwerpen voor onder andere de deelbakfietsen, kan je nu kiezen tussen je verplaatsen in een elektrische deelwagen of een deelbakfiets. Je moet niet meer zelf investeren en de auto of fiets staat niet stil in je garage. Alleen maar voordelen dus!

Dankzij de subisidie van Klimaatfonds Stad A’pen hebben we een derde deelbakfiets kunnen installeren in Antwerpen, Sint Amandusstraat in 2060 Antwerpen Noord.

 

Wil je graag gebruik maken van deze fietsen, stuur dan een mailtje naar liesbet.veulemans@zuidtrant.be

Praktisch:

De solar share hub staat in

  • Mortsel op de parking van Opnieuw&Co, Vredebaan 76, naast een Partago deelwagen

  • Boechout op het woonerf in de Vremdesesteenweg (op de hoek met de Gillegomstraat)

  • Antwerpen Noord, Sint Amandusstraat 2060

Je betaalt 3 euro per uur of 24 euro per dag.

deelbakfiets.jpg
A_logo_RGB.JPG
sponsors deelbakfietsen.png
DDZ-Beeldmerk met interreg_CMGZ (VERSIE B).jpg
opnieuw en co logo.png
provincie_antwerpen_logo_RGB.jpg
bottom of page