top of page

100% groene stroom voor
en door burgers

Bij ZuidtrAnt investeren burgers zelf in de productie van hernieuwbare elektriciteit. Wie coöperant is kan ook klant worden en deze groene stroom thuis verbruiken. Op die manier creëren we samen een duurzaam en democratisch energiemodel.

Ons model is 100 - 100 - 100

Want samen bouwen we voor 100% aan de stad van de toekomst.

100% in burgerhanden

ZuidtrAnt is een burgercoöperatie voor en door burgers. De coöperanten van ZuidtrAnt zijn samen eigenaar van de coöperatie en dus is elke coöperant ook mede-eigenaar van de zonnedaken. Wie klant wil worden moet coöperant zijn - en dus mede-eigenaar van de productie-installaties waar je stroom van afneemt. Zo creëren we stroom aan een eerlijke prijs, zonder woekerwinsten.

100% democratisch

De onderneming en productie-installaties zijn eigendom van de coöperanten. Wie coöperant is krijgt - onafhankelijk van het aantal aandelen - een stem op de algemene vergaderingen. Zo beslissen de leden samen over de toekomst van de energiecoöperatie. Bovendien deel je als coöperant ook mee in de winst want ZuidtrAnt keert jaarlijks dividend uit.

100% duurzaam

Met kapitaal van burgers investeren wij in zoveel mogelijk hernieuwbare energie. Onze zonnedaken leveren 100% schone en groene stroom. Al de sites zijn bovedien van belgische bodem en dus lokaal. Als coöperant van ZuidtrAnt maak jij die duurzame investeringen mogelijk. Zo bouwen we samen aan een klimaatneutrale regio.

Wat is burgerstroom?

Samen met Ecopower en heel wat andere Vlaamse energiecoöperaties creëren we een duurzaam en democratisch model. Voor en door burgers. In dit model kunnen burgers hun stroom rechtstreeks kopen bij lokale, groene opwekkers. 

ZuidtrAnt verkoopt de injectie van haar zonnedaken aan Ecopower - de energiecoöperatie die ook energieleverancier is. Ecopower levert onze stroom op haar beurt aan onze coöperanten thuis. Coöperanten van ZuidtrAnt hoeven geen aandeel van Ecopower te kopen om via hen elektriciteit te krijgen.

Hiervoor heb je drie aandelen nodig van ZuidtrAnt. Op deze manier creëren we samen meer hernieuwbare energie. Heb je nog geen 3 aandelen? Geen zorgen, je kan hier aandelen bestellen. Zo investeer jij mee in meer ZuidtrAnt stroom!

Word hier eenvoudig klant van Ecopower, vermeld bij je aanvraag dat je aandeelhouder bent van ZuidtrAnt.

Als coöperant bouw je eenvoudig mee aan een klimaatneutrale stad

Voordelen van coöperant zijn

*Je investeert mee in onze maatschappij en hebt ook sociale impact
*Je bouwt mee aan de stad van de toekomst
*Je beslist mee over jaarlijks dividend, want als coöperant deel je steeds in winst
*Je kan genieten van burgerstroom bij je thuis
DJI_0019.JPG
Schermafbeelding 2024-01-07 120756.png

Hoe burgerstroom ontvangen?

1. Surf naar de website van Ecopower. (Want zij zijn energieleverancier en ZuidtrAnt verkoopt daarom haar injectie aan Ecopower.)*

2. Duid in de registratieprocedure aan ‘ik ben al coöperant van Ecopower of een andere REScoop’

3. Duid aan ‘Ik heb nog geen MijnEcopower-profiel’

4. Duid aan  ‘Ik ben coöperant van een andere REScoop' en kies vervolgens 'ZuidtrAnt'

5. Vervolledig het formulier

6. Geniet van onze burgerstroom bij jou thuis!

Waarom is ZuidtrAnt geen energieleverancier?

Met ZuidtrAnt kiezen wij ervoor onze capaciteiten voor de volle 100% te richten op het investeren in hernieuwbare energie. Zelf energieleverancier worden betekent dat we op de markt komen als energieleveringsbedrijf. Hierbij komen diverse uitdagingen en verantwoordelijkheden kijken. Daarom is het een strategische keuze om samen te werken met de bestaande coöperatie Ecopower. Zij hebben ervaring als energieleverancier en volgen in de missie en visie van ZuidtrAnt. Wij geloven dan ook dat dit de efficiëntste weg is naar een klimaatneutraal 2050. 

Nog vragen? Stel ze ons via info@zuidtrant.be

Wat is een energieleverancier?

Een energieleverancier verkoopt gas en/of elektriciteit. In dit verhaal gaat het dus over elektriciteit. De leverancier koopt deze energie in bij producenten of tussenhandelaren of produceert dit zelf. Energieleveranciers hebben een vergunning nodig om actief te kunnen zijn op de Vlaamse energiemarkt. Ze mogen elektriciteit aan de eindgebruiker verkopen als ze een leveringsvergunning van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteit- en Gasmarkt (VREG) kunnen voorleggen. Sommige leveranciers staan in voor hun eigen elektriciteitsproductie en anderen kopen zelf elektriciteit aan.

Wij verkopen de elektriciteit van onze zonnedaken aan Ecopower. Onze coöperanten kunnen zo onze groene stroom thuis verbruiken.

Als coöperant bij ZuidtrAnt krijg je eerlijk geprijsde burgerstroom
én dividend. 
Waar wacht je nog op?
bottom of page