top of page

Onze zonnedaken: Investeringen die je energie geven

WAT?

ZuidtrAnt biedt duurzame investeringsmogelijkheden in zonne-energie voor gebouwen in en rondom Antwerpen. Grootverbruikers met geschikte daken kunnen samenwerken met ZuidtrAnt om zonnedaken te realiseren. De coöperanten investeren. De grootverbruiker gebruikt de opgewekte stroom aan een goedkoper tarief dan netstroom. En de besparingen worden gebruikt voor andere duurzame projecten en dividenduitkeringen aan de coöperanten. Een win-win voor iedereen! Wil je liever zelf investeren of een 50/50 oplossing? Geen probleem, we kunnen bedrijven ontzorgen met advies en begeleiding en staan open voor een investeringsmix.

STEEDS OP ZOEK NAAR GROTE DAKEN

ZuidtrAnt is altijd opzoek naar geschikte daken en hanteert enkele basiscriteria, waaronder voldoende oppervlakte, goede oriëntatie, voldoende isolatie, draagkracht, en dakbedekkingstoestand. Een haalbaarheidsstudie volgt na een kennismaking. Essentiële gegevens zijn energiefacturen van minstens 1 jaar en het type meter. Heb of ken jij een geschikt dak? Via onze tool 'zon op uw dak' kan je daken melden.

WAT MET DE FINANCIELE KANT?

Met ZuidtrAnt sluit je een 10, 15 of 20-jarig huurcontract af voor zonnepanelen, waarbij de prijs is gebaseerd op opgewekte en verbruikte energie. De coöperatie neemt gedurende de looptijd van de overeenkomst alle kosten van onderhoud en reparatie op zich en blijft eigenaar van de installatie voor die periode. Voordelen voor onze klanten zijn onder andere geen eigen investeringskost in een installatie, hernieuwbare energie aan een goedkoop tarief en eigenaarschap van de installatie na afloop van de overeenkomst. Kortom: goedkope stroom zonder eigen investering! Onze expertise krijg je er gratis bij, alsook opgebouwde kennis rond laadpalen, solar carports, PPA’s,…

1.png

Zonnepanelen

2.png

Laadpaal

3.png

Deelwagen

IMG_3758.JPG
DJI_0150.JPG

Energiepositieve HUB

ZuidtrAnt onderzoekt hoe we onze wijken in de toekomst willen vormgeven. Daarom creëerden we een testlabo die we onze HUB noemen. Deze demosite bevindt zich bij kringloopwinkel Opnieuw & Co in Mortsel. Hier duurzame energie geproduceerd en beheerd voor én door burgers. Eén van de vijf HUB-elementen is het grote zonnedak

Groot zonnedak

Het vernieuwde dak van het kringloopcentrum bespaart jaarlijks 63 ton CO2 en heeft een vermogen van 350.1 kWp. Een kleine energiecentrale waarin de burger investeerde, mét winst. Zo wordt alle opgewekte energie lokaal gebruikt.

ZuidtrAnt paneel zonnedak def fpo_page-0001 (1).jpg
bottom of page