top of page

Onze zonnedaken: Investeringen die je energie geven

WAT?

ZuidtrAnt biedt duurzame investeringsmogelijkheden in zonne-energie voor gebouwen in de zuidrand van Antwerpen. Grootverbruikers met geschikte daken kunnen samenwerken met ZuidtrAnt om zonnedaken te realiseren. De coöperanten investeren, de grootverbruiker gebruikt de opgewekte stroom, en de besparingen worden gebruikt voor andere duurzame projecten en dividenduitkeringen aan de coöperanten. Een win-win voor iedereen!

STEEDS OP ZOEK NAAR GROTE DAKEN

ZuidtrAnt is altijd opzoek naar geschikte daken en hanteert enkele criteria, waaronder voldoende oppervlakte, goede oriëntatie, isolatie binnen 10 jaar, draagkracht, en dakbedekkingstoestand. Een haalbaarheidsstudie volgt na een kennismaking. Essentiële gegevens zijn energiefacturen van minstens 1 jaar en het type meter. Heb jij een geschikt dak? Contacteer ons via info@zuidtrant.be

WAT MET DE FINANCIEELE KANT?

Met ZuidtrAnt sluit men een 20-jarig huurcontract af voor zonnepanelen, waarbij de prijs is gebaseerd op opgewekte energie en verbruik. De coöperatie neemt gedurende 20 jaar alle kosten van onderhoud en reparatie op zich en blijft eigenaar. Voordelen zijn onder andere geen eigen investering, hernieuwbare energie, en de mogelijkheid om deel te nemen aan deelwageninitiatieven.

1.png

Zonnepanelen

2.png

Laadpaal

3.png

Deelwagen

bottom of page