top of page

WAT IS HET?

ZuidtrAnt was 1 van de deelnemers aan het Interreg-project DeeldeZon. Dit project, onder leiding van Zonnova, bevorderde duurzame mobiliteit en energieneutrale wijken in Vlaanderen en Zuid-Nederland. Door investeringen in zonnedaken en samenwerking met partners zoals Partago, PajoPower, mijn domein energie, i.LECO, Overmorgen en Buurauto, streefde het consortium naar 80 zonnedaken, 120 slimme laadpalen, 150 elektrische deelauto's en 20 elektrische deelfietsen. Het project startte in 2018 en liep af midden 2023.

ZuidtrAnt plaatste zonnepanelen op verscheidene openbare gebouwen in de zuidrand van Antwerpen. Deze vind je terug onder de sectie 'zonnedaken'.

 

Met het project Deeldezon werden veel van deze zonnedaken verbonden aan een elektrisch laadpaal en een deelwagen. Bekijk hieronder om welke sites het gaat. 

Het project DeeldeZon moedigt inwoners aan om duurzame vervoerskeuzes te maken, zoals het inruilen van de (tweede) auto voor een beschikbare, betrouwbare elektrische deelauto.

​Ben je geïnteresseerd in een deelauto samen met je buren? Laat het ons weten via info@zuidtrant.be. Samen streven we naar een duurzame toekomst!

Deeldezon: Delen voor een duurzame toekomst

1.png

Zonnepanelen

2.png

Laadpaal

3.png

Deelwagen

provincie_antwerpen_logo_RGB.jpg
bottom of page