Energiezuinig op school:

jong geleerd is oud gedaan

Energiezuinig op school

Met het project Energiezuinig op school meet ZuidtrAnt hoeveel een basisschool verbruikt en helpen we het verbruik verminderen. Er wordt een permanente meetopstelling geplaatst voor gas, water en elektriciteit. ZuidtrAnt geeft een doorlichting met aanbevelingen voor energiebesparing en voorziet een educatief aanbod voor de kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar.

Energiezuinig op school liep reeds bij de Zeppelin in Mortsel, bij OLFA in Edegem en in de Rodenbachschool in Hove.

Interesse om energie te besparen op jouw school? Contacteer ons via school@zuidtrant.be.

Klimaatscholen 2050

Een ander project, Klimaatscholen 2050, geeft scholen de kans een zonnedak te installeren, zonder zelf te moeten investeren. Ongeveer 1500 scholen in Vlaanderen en Brussel komen in aanmerking om mee te doen met het project Klimaatscholen 2050 door een raamovereenkomst voor scholen van het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Samen beschikken zij over een enorm energie-potentieel!

ZuidtrAnt werkt voor Klimaatscholen 2050 samen met 5 andere lokale energiecoöperaties: Beauvent, Ecopower, Energent, Pajopower en Stroomvloed. Met onze coöperanten staan we in voor de investering in de zonnepanelen. ZuidtrAnt zorgt ook voor de exploitatie, het onderhoud en de technische opvolging van de installatie. Aangezien er geen investeringen zijn voor de school, kan de school vanaf dag één zonder zorgen genieten van zonnestroom tegen een zeer voordelig tarief met een lagere energiefactuur tot gevolg. Klimaatscholen 2050 gaat verder dan het plaatsen van zonnedaken, ook energiemonitoring en energiebesparing zijn belangrijke pijlers van het project. Wil jouw school ook een Klimaatschool zijn? Lees er alles over op www.klimaatscholen2050.be.

Emailadres: school@zuidtrant.be

Alle Scholen Sites

School Zeppelin Mortsel
School OLFA Edegem
School Rodenbach Hove
Show More
ZuidtrAnt
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by Dienstenwaaier. Proudly created with Wix.com