top of page

Energiezuinig op school

Met het project Energiezuinig op school meet ZuidtrAnt hoeveel een basisschool verbruikt en helpen we het verbruik verminderen. Er wordt een permanente meetopstelling geplaatst voor gas, water en elektriciteit. ZuidtrAnt geeft een doorlichting met aanbevelingen voor energiebesparing en voorziet een educatief aanbod voor de kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar.

Energiezuinig op school liep reeds in enkele scholen in de zuidrand van Antwerpen: bij de Zeppelin in Mortsel, bij OLFA in Edegem en in de Rodenbachschool in Hove.

Klimaatscholen 2050

Een ander project, Klimaatscholen 2050, geeft scholen de kans een zonnedak te installeren, zonder zelf te moeten investeren. Ongeveer 1500 scholen in Vlaanderen en Brussel komen in aanmerking om mee te doen met het project Klimaatscholen 2050 door een raamovereenkomst voor scholen van het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Samen beschikken zij over een enorm energie-potentieel!​ZuidtrAnt werkt voor Klimaatscholen 2050 samen met 5 andere lokale energiecoöperaties: Beauvent, Ecopower, Energent, Pajopower en Stroomvloed.

Met onze coöperanten staan we in voor de investering in de zonnepanelen. ZuidtrAnt zorgt ook voor de exploitatie, het onderhoud en de technische opvolging van de installatie. Aangezien er geen investeringen zijn voor de school, kan de school vanaf dag één zonder zorgen genieten van zonnestroom tegen een zeer voordelig tarief met een lagere energiefactuur tot gevolg. Klimaatscholen 2050 gaat verder dan het plaatsen van zonnedaken, ook energiemonitoring en energiebesparing zijn belangrijke pijlers van het project.

Wil jouw school ook een Klimaatschool zijn? Lees er alles over op www.klimaatscholen2050.be.

Emailadres: school@zuidtrant.be

ZuidtrAnt steunt KlimaatLink

​KlimaatLINK wil een permanente koppeling realiseren tussen klimaatonderwijs en klimaatwetenschap. Zo organiseren ze klimaatworkshops en zijn er lespakketten ter beschikking voor leerkrachten. Lees hier meer over KlimaalLink.

ZuidtrAnt steunt Klimaatlink door giften via ons sociaal oogmerk.

Deze projecten zijn ondertussen afgelopen. Ben of ken je een geïnteresseerde school? Dan verwijzen we je graag door naar het Vlaams Energiebedrijf. Surf daarvoor naar www.VEB.be. Geïnteresseerd in zonnepanelen op het dak van de school? Stuur een mailtje naar info@zuidtrant.be

Energiezuinig op school: jong geleerd is oud gedaan

MAP School.png

Alle Scholen Sites

bottom of page