top of page
Zoeken

Onze vrijwilligers, Onze basis

De Week van de Vrijwilligers mag dan wel officieel deze week plaatsvinden, maar laten we eerlijk zijn, vrijwilligers verdienen het hele jaar door de bloemetjes.


Bij ZuidtrAnt koesteren we onze vrijwilligers nog nét iets meer. Omdat zij door hun dagelijkse inzet en enthousiasme onze coöperatie niet enkel in stand houden, maar ook omdat zij degene waren die tien jaar geleden het zaadje hebben geplant. Want ZuidtrAnt werd in het bijzonder opgericht door een groep geëngageerde vrijwilligers die streefden naar een positieve verandering in onze maatschappij.


Bedankt Arnold, Vicente, Myriam, Tom, Pieter, Walter, Joos, Sophie en Koen. Om op een banale donderdagavond in 2014 de koppen samen te steken. Om in dat parochiezaaltje in Mortsel het zaadje te plantten van wat we vandaag met trots ZuidtrAnt mogen noemen. Bedankt om door te zetten en het in 2016 tot een 'echte' energiecoöperatie te schoppen.

Bedankt ook Bart, Karen, Jelle, Dirk, Martin, Bjorn, Steven, Gerda en Walter, om jullie enthousiast bij dat team te voegen. Want ook anno 2024 doen we nog steeds beroep op de hulp en expertise van deze groep enthousiaste vrijwilligers. Van bestuurslid tot boekhouding, van opvolgen installaties  tot flyeren in de buurt, we kunnen altijd rekenen op hun gedrevenheid. Zij staan momenteel ook te blinken op onze vernieuwde “Over ZuidtrAnt” webpagina.


Dus merci, aan jullie allemaal, voor jullie inzet om samen de coöperatie elke dag te laten groeien. Om de wereld elke dag een beetje mooier te maken. 🙏🥰


De week van de vrijwilliger vraagt erom nog eens iets uit de oude doos te halen: Een foto en artikel uit 2016 ter ere van de oprichting van ZuidtrAnt "We hadden geen zin om op de politiek te wachten" luidde het toen.


23-01-2016-Gazet-van-Antwerpen-Metropool-Zuid-p36-We-hadden-geen-zin-om-op-de-politiek-te-
.
Download • 832KB

Commentaires


bottom of page