top of page

 ZuidtrAnt Meets 

 KAAT BORSTLAP  

ZATERDAG 8 JUNI

10h - 11h30

Mortsel

unnamed-file-jpg.webp

ZuidtrAnt Meets Kaat!

Zo nu en dan nodigen wij toonaangevende mensen uit op onze site. Om de mogelijke energieoplossingen van de toekomst te ontdekken en bespreken.

 

Deze keer verwelkomen we Klimaatkindje Kaat Borstlap. Als student aan Wageningen University & Research maakt zij deel uit van de nieuwe generatie klimaatwetenschappers. En die zijn nodig!

 

Kaat bezoekt onze demosite bij kringloopwinkel Opnieuw & Co. Vijf hernieuwbare energieprojecten op één plek. Sommige in testfase, andere reeds bewezen efficiënt en nuttig te zijn. Allemaal om onze stad van te toekomst vorm te geven. Als het ware dus een testlabo voor de wijk van de toekomst.

JUNI.png

Wil jij er bij zijn?

Er zijn een paar extra plaatsen! Dus wie weet sta jij op 8 juni met Kaat op onze Hub!

Deelnemen is gratis. Stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of e-mail en laat weten waarom je er bij wil zijn. 

  • Instagram
  • Facebook

Je ontdekt alles over:

Het R-E flex project

Ontdek de verschillende componenten van het R-E-FLEX laadpleinconcept met hernieuwbare energieproductie en energieopslag met stationaire batterijen en batterijen van elektrische deelwagens.

istockphoto-1431371117-612x612.jpg

Ons warmtenet

Het warmtenet van Warmte Verzilverd gebruikt de industriële restwarmte van de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel om omliggende nieuwbouw woonwijken, KMO-gebouwen én de site van Opnieuw&Co te verwarmen.  Hoe werkt het en zijn uitbereidingen in de toekomst mogelijk?

Het zonnedak

Het vernieuwde dak van het kringloopcentrum is een kleine energiecentrale waarin de burger investeerde, mét winst. Zo wordt alle opgewekte energie lokaal gebruikt.

De brandstofcel

Gedurende een jaar wordt de brandstofcel getest die waterstof produceert om zonnestroom op te slaan over de seizoenen heen. Zo ontwikkelen we tools die de inzet en het beheer van zo’n brandstofcellen mogelijk maakt in de toekomst

De second life batterij

Met batterijen uit elektrische wagens creëerde Octave Energy een batterijpack van 111kWh. Zo wordt de geproduceerde stroom opgeslagen en ingezet wanneer de zon niet schijnt.

download.png
zuidtrant logo versions def-01 (2).png
logonew.png
life.jpg
download.jpg
h2coopstorage.png
bottom of page