RHEDCOOP: Renovatie en hernieuwbare energiediensten via coöperaties

MAP rhedcoop.png
Warmtewandeling
Warmtewandeling

press to zoom
Warmtewandeling
Warmtewandeling

press to zoom
1/1

ZuidtrAnt cvba-so werkt mee aan het Interreg project Rhedcoop. We werken hiervoor samen met andere lokale energiecoöperaties: Bronsgroen, Energent, Pajopower en Volterra.

De omschakeling naar een energiezuinig gebouw gaat vaak te traag omwille van praktische en financiële obstakels, zeker bij particuliere woningen, publieke gebouwen en gemeenschapsvoorzieningen. Een extra uitdaging is het bereiken van minder kapitaalkrachtige burgers en het opnemen van minder rendabele renovatieprojecten. Ontzorging op maat speelt daarom een sleutelrol.

Energie(burger)coöperaties dragen de mogelijkheid in zich om hier sprongen vooruit te maken. RHEDCOOP wil rendabele bedrijfseconomische modellen ontwikkelen voor verschillende soorten gebouwen. Die modellen worden via demoprojecten uitgetest en verder verfijnd.

In de zuidrand van Antwerpen wordt een model voor de verduurzaming en installatie van hernieuwbare energie voor gezinswoningen en sociale woningbouw onderzocht. De belangrijkste doelgroep zijn mensen die woningen betrekken en er zelf niet zo makkelijk in slagen om duurzame renovatie aan te pakken. ZuidtrAnt werkt hiervoor samen met Kamp C, lokale besturen en sociale huisvestingsmaatschappijen.

Meer info lees je hier.

Emailadres: renovatie@zuidtrant.be

Alle RHEDCOOP Sites

RHEDCOOP Kontich
RHEDCOOP Kontich
press to zoom