top of page
Zoeken

Koop duurzame stroom van ZuidtrAnt!

Bijgewerkt op: 10 apr. 2020

Binnenkort kan jij aan je buren zeggen dat jouw elektriciteit van de zonnepanelen op het gemeentehuis, het zwembad, de bibliotheek of de muziekschool komt. Wie doet je dat na? Als coöperant van ZuidtrAnt kan je vanaf nu onze duurzame, lokale stroom aankopen via Ecopower. Deze energie is 100% groen en komt dus van Belgische zon, wind en waterkracht.

Via de projecten die door ZuidtrAnt geplaatst worden kan jij genieten van duurzame én lokaal opgewekte energie, die je thuis kan gebruiken. ZuidtrAnt sloot hiervoor een injectiecontract af met Ecopower. De niet-verbruikte stroom van onze projecten wordt verkocht aan Ecopower, die kunnen zij dan aanbieden als zonnestroom van ZuidtrAnt. Zelf beschikken we niet over een licentie voor elektriciteitsverkoop. Dankzij onze bevriende coöperatie kunnen we je toch elektriciteit aanbieden!

Ecopower kiest ervoor om geen abonnementskosten te vragen en geen verschil te maken tussen dag-en nachttarief. Doordat Ecopower ook een energiecoöperatie is, stellen zij, net zoals ons, de coöperanten centraal. Enkel de wettelijke bijslagen zoals Bijdrage Energiefonds en het prosumententarief, als je zelf zonnepanelen hebt, worden apart aangerekend. Hierdoor is deze energieleverancier zeer competitief op de markt en komt er bij diverse testen dikwijls als de meest voordelige uit. Doe zelf eens de V-test om de meest voordelige leverancier te vinden voor jouw situatie: https://vtest.vreg.be . Ecopower krijgt daarnaast in het Greenpeace-klassement een maximumscore van 20/20! Deze herkomst is ook na te gaan via de Groencheck van de VREG.Als je als coöperant van energieleverancier wenst over te schakelen geef je automatisch de toestemming aan ZuidtrAnt om de gegevens over het aantal aandelen dat je bezit bij ZuidtrAnt door te geven aan Ecopower. Je moet minstens 3 aandelen bezitten van ZuidtrAnt. Zo is het niet nodig dat je ook een aandeel bij Ecopower hebt en weten zij dat wij garant kunnen staan voor jou, moest het ooit nodig zijn. Voor meer informatie of om over te schakelen naar Ecopower als energieleverancier kan je terecht op volgende link.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page