top of page
Zoeken

Klimaatscholen 2050 legt eerste zonne-installatie op basisschool de Ark in Leuven

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2019


Na de lancering van Klimaatscholen 2050 begin dit jaar, worden in oktober 2018 de eerste zonne-installaties geplaatst bij basisschool de Ark in Leuven. Samen met De Ark stelden al meer dan 200 scholen zich kandidaat voor het opwekken van lokale zonne-energie op de schooldaken. Zes Vlaamse energiecoöperaties financieren dit met burgerkapitaal. ZuidtrAnt dus ook, met al interesse vanuit Edegem, Schoten en Merksem om deel te nemen.

De zonnepanelen op de Ark zullen naar schatting jaarlijks 29.000 kWh groene elektriciteit produceren. De school neemt deze stroom rechtstreeks af tegen voordelig tarief en bespaart zo elk jaar ongeveer 2000 euro op haar elektriciteitsfactuur. De eerste 20 jaar staat Klimaatscholen 2050 in voor het beheer van de zonne-installaties, daarna worden ze kosteloos eigendom van de school.

Samen met Klimaatscholen 2050 ontwikkelde De Ark ook een flyer en een poster om ouders en leerkrachten te informeren over het project en warm te maken om mee te investeren in hernieuwbare energie via een burgercoöperatie.

Ondertussen hebben een tiental andere scholen toegezegd en staat de teller op 243 kWp! Ook jouw school kan bijdragen aan de energietransitie én tegelijk haar elektriciteitsfactuur verlagen. Interesse? Surf naar www.klimaatscholen2050.be.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page