top of page

Investeer eenvoudig mee in twee nieuwe zonprojecten 

We bouwen aan zonne-energie bij de kazerne in Brasschaat en de technische dienst in Mortsel. Doe jij mee?

Twee nieuwe zonnedaken

ZuidtrAnt haalt kapitaal op voor twee nieuwe hernieuwbare energieprojecten. Want we plannen een investering voor twee grote zonnedaken. Eén in Mortsel en één in Brasschaat. Meer uitleg over beide projecten vind je onderaan deze pagina.

Om deze projecten te financieren lanceren we een kapitaaloproep voor een totaalbedrag van € 670.000. De twee grote zonnedaken zullen samen 900.000 kWh elektriciteit produceren. Goed voor het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 260 gezinnen. 

Draai jij mee de knop om?

Onze coöperanten vormen de basis van onze energieprojecten. Hoe meer coöperanten er zijn, hoe meer hernieuwbare energieprojecten we kunnen realiseren, en hoe sneller we die omschakeling kunnen maken! Samen maken we het verschil. Draai jij mee de knop om?

Eén aandeel bedraagt 100 euro. Je kan maximaal 50 aandelen bezitten. coöperanten van ZuidtrAnt ontvingen in de voorbije 3 jaar een dividend tussen 2% en 3%. (Let op, dit is niet voor ZuidtrAnt-Warmte)

Voor en door burgers

Het project is een mooie samenwerking tussen de Gemeente Mortsel en de burgercoöperatie ZuidtrAnt, die duurzame, democratische energieprojecten realiseren en daarbij zo veel mogelijk burgers betrekken en activeren. Medewerkers van de Technische dienst, inwoners van de stad Mortsel en alle andere geïnteresseerde burgers kunnen mee eigenaar worden van de installaties door coöperant te worden van ZuidtrAnt. Zo werken we allemaal samen aan een breed gedragen, democratische energietransitie en laten we de elektriciteit én de winst terugstromen naar de lokale gemeenschap.

Milieuwinst

De projecten zijn een mooie samenwerking tussen het lokale bestuur enerzijds en de burgercoöperatie ZuidtrAnt anderzijds. We realiseren duurzame, democratische energieprojecten en betrekken en activeren daarbij zo veel mogelijk burgers. Medewerkers van de Technische dienst, de kazerne, inwoners van de stad Mortsel, inwoners van Brasschaat en alle andere geïnteresseerde burgers kunnen mee eigenaar worden van de installaties door coöperant te worden van ZuidtrAnt. Zo werken we allemaal samen aan een breed gedragen, democratische energietransitie en laten we de elektriciteit én de winst terugstromen naar de lokale gemeenschap.

1. Technische dienst Mortsel

Locatie

Ook de gemeente Mortsel gaat voor duurzame en lokale energieproductie. Wie Mortsel goed kent weet dat de technische dienst,  of de werf zoals deze in Mortsel wordt genoemd, recent verhuisde naar de Heirbaan. Ondertussen is die verhuis al niet meer zo nieuw. Wat wél nieuw wordt, zijn de zonnepanelen op het het magazijn. Want de daken krijgen coöperatieve zonnepanelen. Ze worden gefinancierd, geplaatst en gedurende twintig jaar uitgebaat door ZuidtrAnt.

 

We zijn nou betrokken geweest bij deze verhuis. Want Voorheen bevond de technische dienst, of de werf zoals deze in Mortsel wordt genoemd, zich in de Sint-Benedictusstraat. Daar werken we met project-ontwikkelaar Ciril nu aan een nieuw warmtenet met ZuidtrAnt-W. Het nieuwe project presenteert 51 appartementen, 12 woningen, 8 sociale appartementen, één commerciële ruimte. Naast ons warmtenet zijn er ook andere factoren die bijdragen aan de duurzaamheid van deze plek: er wordt compact gebouwd, waardoor de footprint beperkt blijft en er veel ruimte is voor groen en waterdoorlatende grond. Daarnaast wordt het ook een autoloos gebied.

https___static.nieuwsblad_edited.jpg
1.png

Explore

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_05_31_038f2cba-0aa0-439a-ac4c-9c63e
2.png

2. Kazerne Brasschaat

Locatie

2.png
bottom of page