top of page
zuidtrant website illo v3.png

Energiepositieve circulaire HUB

Werp een blik achter de schermen van ons testlabo voor de wijk van de toekomst!

Afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze demosite bij kringloopwinkel Opnieuw & Co. Deze energiepositieve circulaire HUB dient als testlabo voor de wijk van de toekomst! Hier wordt duurzame energie geproduceerd en beheerd voor én door burgers. Kom ook kennismaken met de energietransitie in jouw buurt! We organiseren twee evenementen:

Dinsdag 20.02: Voor energieprofessionals en lokale besturen.

De rondleiding begint om 10.00 uur, gevolgd door enkele workshops over het warmtenet, de circulaire batterij en de brandstofcel. We sluiten af met een lunch en een standenmarkt.

Bekijk de uitnodiging hier.

Van 10h tot 13h

Kringloopwinkel Opnieuw & Co op de Vredebaan 76 te Mortsel

 

Zaterdag 24.02: Voor het brede publiek, iedereen is welkom!

Er vertrekt om het half uur een rondleiding over de site. Hier nemen we je mee in de nieuwste evoluties en testcases op energievlak. Voor en na de rondleiding kun je de standenmarkt bezoeken. De laatste rondleiding vertrekt om 16.00 uur.

Bekijk de uitnodiging hier.

Tussen 14 en 17h

Kringloopwinkel Opnieuw & Co op de Vredebaan 76 te Mortsel

Tijdens de rondleiding ontdek je alles over:

Het R-E flex project

Ontdek de verschillende componenten van het R-E-FLEX laadpleinconcept met hernieuwbare energieproductie en energieopslag met stationaire batterijen en batterijen van elektrische deelwagens.

istockphoto-1431371117-612x612.jpg

Ons warmtenet

Het warmtenet van Warmte Verzilverd gebruikt de industriële restwarmte van de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel om omliggende nieuwbouw woonwijken, KMO-gebouwen én de site van Opnieuw&Co te verwarmen.  Hoe werkt het en zijn uitbereidingen in de toekomst mogelijk?

Het zonnedak

Het vernieuwde dak van het kringloopcentrum is een kleine energiecentrale waarin de burger investeerde, mét winst. Zo wordt alle opgewekte energie lokaal gebruikt.

De brandstofcel

Gedurende een jaar wordt de brandstofcel getest die waterstof produceert om zonnestroom op te slaan over de seizoenen heen. Zo ontwikkelen we tools die de inzet en het beheer van zo’n brandstofcellen mogelijk maakt in de toekomst

De second life batterij

Met batterijen uit elektrische wagens creëerde Octave Energy een batterijpack van 111kWh. Zo wordt de geproduceerde stroom opgeslagen en ingezet wanneer de zon niet schijnt.

Kom jij ook?

Voel je vrij om vrienden, familie en andere geïnteresseerden uit te nodigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Inschrijven kan ook door te mailen naar info@zuidtrant.be

download.png
zuidtrant logo versions def-01 (2).png
logonew.png
life.jpg
download.jpg
h2coopstorage.png
bottom of page